Forum www.polana.fora.pl Strona Główna   www.polana.fora.pl
Forum dyskusyjne Życie po życiu, Kontakt ze Zmarłymi, Odzyskiwanie Dusz, Oczyszczanie Energii, Egzorcyzmy, Świadome Śnienie, Oobe, Radykalne Wybaczanie, Rozwój Duchowy
 


Forum www.polana.fora.pl Strona Główna -> Agnihotra, Zioła lecznicze, Diety roślinne. Czego uczą nas zwierzęta? Nasze ogrody, przepisy z naszych kuchni. -> Przepisy naszych kuchni Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
  Post  - Wysłany: Wto 0:20, 20 Mar 2012  
taka ta czarna




Dołączył: 14 Cze 2011
Posty: 551
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy



Kasia chyba uciekła do słoiczków Smile

Przypomniało mi się,że jeszcze można zrobić leczo.Jest to wersja raczej do wykonania latem,gdy mamy sezon na cukinię.Zawsze można samemu w ogródeczku posadzić.

Taka cukinię czy kabaczka,sporą sztukę,obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę.Można też dodać dynię.
Kroimy czerwoną paprykę,pomidory.Wszystko wrzucamy do garnka,podlewamy troszkę wodą i dusimy aż cukinia zmięknie.Będzie taka pół na pół,troszkę papkowata.Później już tylko gorące leczo,gulasz przekładamy do słoików.

Na gorąco w sam raz,z chlebem.Podsmażamy tylko kiełbaskę w kostkę,dodajemy cukinię ze słoika,przyprawiamy i smacznego Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
Powrót do góry  

  Post  - Wysłany: Śro 22:33, 28 Mar 2012  
taka ta czarna




Dołączył: 14 Cze 2011
Posty: 551
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy



Znalazłam dzisiaj,całkiem przypadkiem ciekawy przepis....
Kupujemy ze trzy rodzaje mięsa: boczek,karkówka,łopatka w równych częściach.
Kroimy w niewielką kostkę.Oprószamy vegetą i pieprzem,mieszamy.
Do wyparzonych słoików na dno wkładamy dwa listki laurowe,parę ziaren ziela,dwa ząbki czosnku oraz skrawek kwaśnego jabłka.
Mięso układamy dość ciasno,przekładając warstwy kolejnych ząbkiem czosnku,jabłkiem i suszoną śliwką.
Kończymy załadowanie słoika wlewając szklankę wody a na wierzch łyżeczkę żelatyny.Będzie galaretka.Zakręcamy i pasteryzujemy 2-3 krotnie na niewielkim ogniu przez 2-3 godziny.


Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
Powrót do góry  

  Post  - Wysłany: Czw 9:10, 29 Mar 2012  
Grey Owl
Gość








Brzmi fantastycznie ! Muszę też to zrobić Smile
 
Powrót do góry  

  Post  - Wysłany: Czw 9:35, 29 Mar 2012  
taka ta czarna




Dołączył: 14 Cze 2011
Posty: 551
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy



Przepis znalazłam w brudnopisie mamy ale jeszcze sama nie wypróbowałam.


Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
Powrót do góry  

  Post  - Wysłany: Czw 18:07, 29 Mar 2012  
MiMi
Gość








Ja lubię takie eksperymenty kulinarne Smile
ale co z tego właściwie wyjdzie? w pierwszej chwili pomyślałam że to będzie coś w rodzaju kiełbasy w słoiku, takiej do smarowania pieczywa. Ale skoro mięsko pokrojone w kostkę, no to chyba nie.
Jak się tego używa?
 
Powrót do góry  

  Post  - Wysłany: Czw 18:36, 29 Mar 2012  
taka ta czarna




Dołączył: 14 Cze 2011
Posty: 551
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy



Kasia szukała takich przepisów które można zamknąć na dłużej w słoiku.

Tak jak pisałam,sama jeszcze nie wypróbowałam ale myślę,że byłoby to coś na szybko do chleba.


Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
Powrót do góry  

  Post  - Wysłany: Pon 7:31, 21 Maj 2012  
Grey Owl
Gość








Witaj Kasiu Pomoc Smile
Jak tam u Ciebie z wyjazdem ?
Pogadaj z nami w poniedziałku Smile
 
Powrót do góry  

  Post  - Wysłany: Pon 8:12, 21 Maj 2012  
pomoc




Dołączył: 08 Mar 2012
Posty: 37
Przeczytał: 0 tematów


Płeć: Kobieta


witam z wyjazdem?


Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
Powrót do góry  

  Post  - Wysłany: Pon 8:21, 21 Maj 2012  
Grey Owl
Gość








No tak, męża Smile
 
Powrót do góry  

  Post  - Wysłany: Pon 8:23, 21 Maj 2012  
pomoc




Dołączył: 08 Mar 2012
Posty: 37
Przeczytał: 0 tematów


Płeć: Kobieta


ale oczywiscie bywam tu i chetnie spisze nowe pomysly na sloiczki


Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
Powrót do góry  

  Post  - Wysłany: Pon 8:39, 21 Maj 2012  
Grey Owl
Gość








Bardzo się cieszę z tego, bo nasza Karolinka, choć rozmawiamy czasem na Skypie i obiecała, że powprowadza kolejne przepisy, to na razie ma za mało czasu pomiędzy długą pracą, opieką nad dzieckiem i nadrabianiem zaległości domowych Sad
 
Powrót do góry  

  Forum www.polana.fora.pl Strona Główna -> Agnihotra, Zioła lecznicze, Diety roślinne. Czego uczą nas zwierzęta? Nasze ogrody, przepisy z naszych kuchni. -> Przepisy naszych kuchni Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)  
Strona 5 z 5  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5
   
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Regulamin